Sajak Sunda

blogger templates
Kumpulan Sajak Sunda - Sajak Sunda kumpulan sajak sunda atau koleksi sajak bahasa sunda. Nah buat yang suka sama sajak sunda, puisi sunda, puisi bahasa sunda, silahkan dilihat dibawah ini :

LEMAH CAI KURING

Lemah cai kuring..
nagri endah asri..
sugih cacah jiwa..
bahan lubak libuk..

sim kuring…tresna miwah nyaah
ka lemah cai pribadi
kuring suka…kuring betah
di bali geusan ngajadi

DUNYA

Nyawang mangsa katukang
hate honcewang..salempang
kuring lir ibarat….manuk
anu keur diajar hiber
dipaksa incah tina sayang
gimir…sieun….
sieun ku geledegna dunya
anu can puguh kumaha kahareupna
anu can puguh naon nu bakal tumiba

tapi ieu hiji kanyataan
anu moal bisa disingkahan
lalaunan tapi pasti, kuring bakal nyorang
nyorang lampah anu nyata….
lampah anu saestuna kudu dipilampah
ku sakumna insan nu kumelendang di alam dunya

kiwari……kuring teu galideur deui
moal inggis dina nyorang kahirupan
moal sieun dina nyorang lalakon
pikeun ngawangun jati diri anu sajati
jati diri lalaki pinilih
lalaki langit lalanang jagat

ayeuna…didieu, kuring nangtung
ajeg panceg lir ibarat tunggul kai
moal unggut kalinduan moal gedang kaanginan
moal ngeplek jawer ngandar jangjang
dina nyanghereupan…DUNYA


DIDIEU KURING NANGTUNG

didieu mangsa katukang
kuring nangtung…

nitenan endahna alam priangan
lembur nu singkur, tengtrem karaharjaan
di luhur gunungna, dina legok landeuhna
ku herang caina, ku loba laukna
geledegan tangkalna, recet manukna
piit leutik dina luhur tangkal kai
nitenan pucuk awi ting garupay
mapag mangsa isuk-isuk

didieu mangsa ayeuna
kuring nangtung…

nitenan robahna alam priangan
gunungna geus ditugaran
tangkalna geus dituaran
caina mimiti beak, laukna paeh sakarat
piit leutik dina luhur tangkal kai
nitenan pucuk awi ting garupay
semu sedih tur nalangsa
ku ruksakna alam priangan
didieu kuring nangtung..

Nah itulah beberapa kumpulan sajak sunda.

7 Responses to "Sajak Sunda"

  1. Pertamax kah???:pertamax

    BalasHapus
  2. mantap mang...
    katampi pisan tah sajak teh...

    BalasHapus
  3. sami2 kang... hatur nuhun tos berkunjung.... ^_^

    BalasHapus
  4. Aduh asa k bantu pisan. Nuhun kang artikelna.

    BalasHapus
  5. ada sajak sunda yang tenteng bulan gak??? aku lupa sajaknya,,, potongn puisinya low gk salah bgini...

    bulan
    mangsa beurang di ganti peuting
    bulan mimiti nembongan caang
    cahyana caang gumilang.......


    aku lupa lg,,, ada gk yg kya gtu??

    BalasHapus